Okien

Ako zabezpečiť, aby sa počítač so systémom Windows 11 automaticky vypol bez aplikácií tretích strán

Obsah:

Anonim

Jednou z možností, ktoré mi vo Windowse 11 v porovnaní s macOS najviac chýbajú, je možnosť povoliť automatické vypnutie počítača ako možnosť viac v rámci možností systému. Niečo, čo môžeme robiť v systéme Windows 11, a hoci musíme urobiť niekoľko krokov, než to dosiahneme, umožňuje nám to nezávisieť od aplikácií tretích strán.

V systéme Windows 11 je možné povoliť túto možnosť výber dňa, času vypnutia, frekvencie... Proces, ktorým sme teraz ideme podrobne krok za krokom a že aj keď to môže byť trochu zložité, teraz si to podrobne vysvetlíme krok za krokom, aby ste to mohli dosiahnuť.

Automatické vypnutie systému Windows 11

"

Prvou vecou je vstúpiť do ponuky Štart systému Windows 11 a napísať slovo Programátor. Spomedzi všetkých možností musíme vybrať tú s názvom Plánovač úloh."

"

Tento nástroj vám umožňuje vytvárať automatizácie v systéme Windows. Aby sme to urobili, musíme kliknúť na možnosť Vytvoriť základnú úlohu a otvorí sa okno, v ktorom sa proces začne."

"

Čelíme niekoľkým krokom. Prvým je priradiť k úlohe názov, v mojom prípade Automatické vypnutie."

Potom sa budeme musieť rozhodnúť, kedy chceme, aby sa úloha opakovala, v tomto prípade automatické vypnutie.Môže to byť každý deň (Daily), raz za týždeň, raz za mesiac... Budeme musieť označiť aj čas, kedy chceme, aby sa počítač automaticky vypol a dokonca aj dátum a každých pár dní chcete počítač zopakovať. akcia.

"

Teraz je čas povedať systému Windows, aké kroky má vykonať. Na to vyberieme možnosť Spustiť program a klikneme na Next. "

"

V tomto bode kliknite na tlačidlo Prehľadávať, čím otvoríte Prieskumníka Windows a vyhľadajte adresu C:\Windows\System32 aplikácia shutdown.exe. Vyberte ju dvojitým kliknutím."

Vrátime sa na predchádzajúcu obrazovku a overíme, či sa na paneli zobrazuje C:\Windows\System32\shutdown.exe. Ak je všetko v poriadku, kliknutím na Ďalej krok potvrďte.

"

Tu sa zobrazí súhrn na overenie, že všetko bolo nakonfigurované a zostáva už len kliknúť na tlačidlo Dokončiť na potvrdenie naprogramované vypnutie. "

Titulný obrázok | Izzyestabroo

Okien

Voľba editora

Back to top button